Sunday, January 31, 2010

Orang Melayu Benci Sangat Dengan Khairy - Dr. Mahathir

Omakkk ... bapak Mukhriz marah kita. Mana Papa kita? Baba Nori tak tolong, asyik tidor aja.

Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan desakan supaya Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin, meletak jawatan bukanlah satu perkara baru bahkan ia sepatutnya dilakukan lebih awal dengan memilih calon lebih sesuai ketika pemilihan sayap parti itu tahun lalu.

Dengan nada sinis, mantan Perdana Menteri itu berkata, sepanjang pengetahuannya tidak pernah berlaku kes seorang Ketua Pemuda dilarang berkempen dalam pilihan raya kecil negeri atas alasan ia boleh menjadi faktor kekalahan.

"Itu luar biasa...kes pilihan raya kecil di Perak, mereka larang dia (Khairy) datang...katanya kalau datang juga, mesti kita (Barisan Nasional) kalah. Orang Melayu ketika itu benci sangat, saya sendiri pun tak tahu macam mana dia boleh menang.

"Sebab itu saya katakan, depa (mereka) kena belajar mengira Matematik dalam bahasa Inggeris, sebab susah sangat nak kira undi (pemilihan jawatan Ketua Pemuda Umno). Cuma ada 700 perwakilan, takkan ambil masa tujuh jam nak kira undi.

"Pasal apa jadi macam tu, saya tak tahu. Masa dia menang Naib Ketua Pemuda, siapa berani lawan dia sampai menang tanpa bertanding. Apa strategi dia guna...," katanya pada sidang media selepas melancarkan Penubuhan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia peringkat Selangor.

10 comments:

Wenger Khairy said...

ha ha ha
Tun kelentong lagi. Time election tahun 1987, siap ada lampu kena padam, dan peti undi sakti yang membolehkan tun yang pada ketika tu sedang dibelakang dalam kiraan undi pada kuli melangkah kedepan dan terus menang.
kah kah kah
anak dah kalah dah kalahlah. cakap macam ni orang tengok dan terus meluat.

btw, i saw your comment on chedet. what a chicken,cannot face facts because supporters of tun are mostly ignorant and those supporters who hate khairy are just plain stupid.

Anonymous said...

kira lah pakai kira2 Islam jawapannya pasti betul.

Anonymous said...

Yeah! Allahamdulillah. selamat tinggal la KJ.
Melayu aman tanpa mu.

Anonymous said...

tun m tak klentong ,high-way ada ,putra jaya ada ,klia ada,penang bridge ada twin tower ada,proton yg kamu melaram ada-yg takda kamu-berapa dia bayar kamu sekali komen,,,,lu iklan berbayar ,,,kutuk org dapt duit-tun lah bapk saudara hang buat apa kat msia,,,4,5 org yg kaya raya,,,bongok-tak kenang jasa -driving highway kamu tak malu jsa tun sbb tu org mcm kamu mampus better thn alive

man dego said...

Memang Tun Orang Melayu kat mana mana memang bencikan dia kecuali yg cari makan dengannya dan yg tak terima kenyataan.

Anonymous said...

Wenger

Ko puji KJ sampai ke langit. Apa dia sudah buat?

Elek???

Pegi merambuslah dan masuk Keadilan!

Wenger Anak Keling said...

Wenger yang tulis ini adalah macam Melayu.

Ada masa Wenger tu Keling.

JomoSamaTuaran said...

Tun M sebenarnya cukup berbulu dengan KJ, sebab budak hitam ni lebih cerdik dan JANTAN dari anaknya MUkhriz....!!

The son that he don't have... kesian orang tua ni...!!

Melayu Liberal said...

jangan Lupa Tun pun asal Mamak... bodoh punya semua melayu.. kasi semua mamak perintah..
Lu tolong bg tau gua.. mana anak Tun yg hidup susah cam korang..? piirahhh HIDUP NATO NAJIB....!!!

Abu Samah said...

Saya sokong ape yang tuan punye blog ini tulis.

Artikel mengenai melayu harus diperbanyakan lagi penulisannya ibarat bak kata pepatah "mata pena lebih tajam daripada mata pedang".


salam ziarah,

http://www.gadismelayuboleh.com