Sunday, October 18, 2009

Nizar - Siapa Sir Annuar? WA KA KA KA


Godfather of Rembau?

Dah lamo den tak menulis dalam blog Anak Omak ni, dua bulan yang lepas den hanya biarkan kekawan buat sumbangan dan penulisan.

Tapi kali ni den dapek cerito dari Rombau ..... jeng jeng jeng jeng ..... mestilah pasal si anak omak yang tak reti bahaso. Sepanjang den dok ulang-alik dari BP ke PD masa PRK N31 BP, ado la den dongar cerita si anak omak Kerry bela sekor balaci tua yang lebih 60 tahun umurnya dan Sir Annuar Kassim namanya. Alahaiiiii ..... berumur lagu mana pun si pencacai KJ ni semuanya sama gelagat, hanya pandai menjilat.

Den tak tahu dari mana si Annuar ni dapat gelaran Sir, mungkin dari Queen Victoria atau sememangnya dari tilam Queen Size, mungkin juga. Tapi Sir Annuar ni lain sikit lagunya berbanding dengan pencacai KJ yang sedia ada. Dia ni melantik diri sendiri sebagai penasihat politik kepada Kerry .... aduh sebab tu kot Pemuda UMNO dah jadi pemudi.

Tapi sape Sir Annuar sebenarnya? Mengikut yang den dengar dia ni ex-teacher, mungkin bekas guru Bahasa Inggeris agaknya. Sebab tu la ada sekor blogger pencacai KJ yang suka dan selalu tegur orang punya grammar. Tapi sebenarnya bahan yang mamat tu tulis pun ala kadarnya je.


bad advisor?

Berbalik pada Sir Annuar - maklumlah dah banyak makan garam, maka dirasakan dirinya mempunyai berbagai kepandaian. Beliau mengawal segala urusan KJ di Rembau, termasuklah mengambil tahu siapa dan mengapa berurusan dengan si KJ.

Bagaimana Sir Annuar boleh mendekati KJ den pun ada cerito juga. Sir Annuar ni pernah berkawan rapat dengan arwah bapak KJ. Sejauh mana peranan Sir Annuar dalam mempengaruhi KJ dalam membuat keputusan itu belum sepenuhnya dipastikan. Namum apo yang den dongar Sir Annuar ni memang berpengaruh besar.

Jika tindakan KJ selama ini dipengaruhi oleh Sir Annuar, den boleh buat analisis sendiri bahawa Sir Annuar memang tak cerdik orangnya, umur je panjang tapi akal hanya sejengkal. Apa tidaknya, tindak-tanduk KJ sepanjang Dollah jadi Perdana Menteri hampir semuanya terbukti menjahanamkan parti.

muka sombong gila!

Den nak tanya sama Sir Annuar, berapa sebulan dibayar? Kalau Sir Annuar tahu pasal haram halal, kena dulu tanya KJ dari mana datangnya duit yang berjuta-juta? Ataupun memang Sir Annuar ni terlibat sama dengan komplot guna sijil nikah untuk jadi kaya raya ... ha ha ha.

Satu lagi ... Sir Annuar ni peminat Arsenal ke?

HA HA HA ... Sir Annuar ... lagi sedap bunyinya kalau Shit Annuar ... CAIT POODAH!!!

Posted by: Shah Jiwang

12 comments:

Anonymous said...

hoi mangkuk hayun, yang kau sibuk kutuk orang tua tu kenapa?. kau tak kenal pun dia,hanya dengar cerita arang,terus kutuk .babi punya manusia. inilah masalah orang yang otaknya busuk sebusuk bankai,atau mungkin lebih dari itu. sedarlah,taubatlah!

Jamil said...

Kita akan bongkarkan sapa lu....

Anonymous said...

Inilah cikgu nuar yang merupakan kawan bapak kj yang menjadi punahsihat kj.

Dia ni yg sebahagian dari penulis ucaptama kj baru2 ini yang menghina melayu dgn kata orang melayu ada sindrom pemikiran tercabar atau seige mentality.

KJ ingat boleh salahkan cikgu nuar utk sebarang kesalahannnya. Sebenarnya ia menunjukkan KJ ni bodoh. Ada main baco ajo apo yang ditulis.

Sang Guna said...

Kita jgn jadi tua kulit aje.

Al Flip Wal Floppy said...

eh setakat yang aku tau KJ la perompak duit malaysia ni, habis semua hak rakyat dia dan pak mentua dia si kaki kelentong sapu! ekekekekekeke

Anonymous said...

Waghih,

Meh kito poie tanyo dokek Embassy England tu Bilo Queen Elizabeth bogi dokek Oghang tuo ni golaran "Sir" tu.

Eh komain kepalang lagi kau tau tak gelaran Sir ni. Dongan golaran ni, mako Sir Annuar ni menjadi sebaris dengan pahlawan-pahlawan King Arthur, Sir Winston Churchill, Sir Elton John dan banyak lagi lah Sir sir ni. Yang ese muyskil kan, apo pasal pulak Sir sir lain menotap dalam rumah-rumah bosar dan castle castle tapi Sir dari Rombau ni tingga dokek topi Sawah Kampung Selomak tu yo!

Cendeke boto lah!

Jenjangan dio ni Sir Mangga Beghayun tak? haaa kalau tak paham apo tu, poie tany oghang ghombau. Atau oghang Jelobu muko jobo si Hishamuddin Rais.

Sir Annuar! Hehehe. Sampai sonak porut den ketawo kau tau tak.

Ese.

Anonymous said...

Dia ni la WENGER J KHAIRY!

Nujum Pak Belalang said...

Sir Annuar/KJ/Pak Lah/Kamaluddin/Nori = Anglophile (sindrom sab-budaya atau counter culture dari kalangan bangsa2 bukan Inggeris yang terlalu cinta kepada segala apa yang berbau Inggeris). Dalam senario UMNO sedang berusaha untuk berubah dengan kembali kepada semangat perjuangan Kebangsaan Melayu yang tulin,agar tidak rebah, maka pengaruh golongan anglophile ini perlu dikekang.

Anonymous said...

Tanya anak omak tu siapa di belakang syarikat yg dapat lesen buek stamp utk arak??

berapa anak omak dapat??

Wenger J Khairy said...

Ha ha ha
Ni fitnah. Jangan suka fitnah orang. Berdosa. Tetapi geng kao ni asyik dengan fitnah. Tak habis habis.
Kalau nak baling batu datanglah ke blog Rembau Times. Jangan dok sembunyi di blog kaki lima ni

Anonymous said...

Penjilat KJ macam Wenger kena pertahankan bos! Banyak projek yang masih pending, harap2 KJ boleh terus hidup...

Agak2nyalah, Presidn UMNO suka tak KJ? Pernah tak korang dengar presiden pertahankan KJ? Yang selalu akau dengaq, pak mertua yang tak abis2 melalak... pak mertua dah umno tak nak.. KJ dah banyak buat taik bro!

Sisingamangaraja Gorgor said...

Sir Annuar... Wakakakakakkk...~

Gotik haku mendongar nyo...~