Saturday, June 5, 2010

Demo yang diketuai KJ cuma 150 orang ... auw!!!


Alahai Khairy buat demo cuma mampu kumpul crowd tak sampai 150 orang. 50 orang tolak Polis, SB dan staff agensi kerajaan lain, 20 orang tolak wartawan, media dan jurukamera yang balance baru betol crowd itu pun termasuk peniaga-peniaga kat Masjid Negara.

Bukan nak pertikai usaha itu, alangkah meriahnya kalau bersama-sama puak-puak lain berlari bersama-sama dalam hal Palestin. Ini tidak, Pemudi PAS buat hujung sana, Pemudi UMNO buat hujung sini. Lepas itu kalau bertembung mula angkat muka selinsing baju tak puas hati. Rosak pelapis pemimpin Malaysia. Mana lagi golongan muda yang betul-betul hardcore support bantahan.

Pemudi UMNO lain entah tak tahu apa cerita. Mungkin Rizal Neena Marican tak buat kerja gerakkan organisasi panggil pemudi UMNO turun ke Masjid Negara. Diakan Ketua Penerangan Pemudi, kerja senang call dan sms setiap Pemudi Negeri,Bahagian dan Cawangan pun tak boleh nak buat. Tak nampak pun seruan ke arah itu.?

Nampak benar Pemudi UMNO buat demo tadi tiada proper organise. Berdiri bercakap 30 minit kemudian bersurai. Alahai. Hendak dibandingkan dengan pembangkang jauh lebih tersusun. Siap Polis kerahkan trak merah stand by. Itu memang perkara biasa pasal lebai-lebai PAS ini selalu tengok iklan ubat kuat. Kepala selalu masuk air.

Macam mana Najib nak tarik Khairy masuk dalam family cabinet Najib? Nak harapkan kursus sebulan di wataniah sampai kurus kering hitam berkilat bukan lesen kukuh untuk ambil hati bos. Status Ketua Pemudi UMNO pun Khairy gagal untuk gunakan kelebihan buat sokongan. Khairy sangat lemah dan tidak bermaya.

Minta maaf cakap, mana-mana Pemudi Negeri atau Bahagian jauh sekali Cawangan yang tak puas hati dengan Najib pasal tak ambil Khairy, memang bodoh Pemudi itu. Tak fikir jauh. Macam Pemudi kat situ dan sinun. Politik sekarang dah tiada keikhlasan. Masing-masing mengejar nama.

Kenapa Khairy?

Sumber: Letter4them

KOMEN: Padan muka suka potong trip orang! Dah kena boikot ... kah kah kah. Macam mana nak jadi menteri bila orang gomen semua tak suka dan tak mahu ikut kata? Lagi malukan!!!

3 comments:

Shamsul Yunos said...

http://marahku.blogspot.com/2010/06/israeli-commando-who-shot-six.html


WTF????

Israeli commando who killed up to six innocent aid worker is being considered for award

read it HERE

Wake UP! said...

Latihan askar wataniah ni mesti kacang saja bagi seorang ejen kuasa asing yang pasti mendapat latihan lebih teruk dari itu.

Allow flotilla to deliver humanitarian aid.

Kenn said...

What the Israelis did was beyond the international law.

What exactly did Hitler see in Jews back then?