Friday, January 7, 2011

Apa Khairy dapat jadi Ketua Pemuda?

Khairy telah belanja berjuta-juta ringgit semasa kempen pemilihan Ketua Pemuda UMNO.

Mana duit untuk perbelanjaan perjalanan. Mana duit untuk tampung pekerja-pekerja kempen. Mana duit untuk menghiburkan perwakilan. Mana duit untuk projek kepada bakal perwakilan2 sebelum pemilihan.

Apakah Return on Investment (ROI) buat Khairy setelah menjadi Ketua Pemuda Pergerakan UMNO Malaysia?

Adakah Khairy dapat jadi Menteri? Timbalan Menteri atau Setpol Menteri atau SUSK pun tak dapat!

Adakah Khairy dapat jadi Pengerusi atau CEO atau sekurang-kurangnya ahli Lembaga Pengarah dalam mana-mana syarikat GLC atau Khazanah Nasional? Tak dapat pun.


Sekurang-kurang dahulu, Zahid Hamidi dapat jadi Pengerusi Bank Simpanan Nasional.

Sudahlah tidak dapat, dia bakal ditangkap terlibat ambik komisyen Alcatel. Bontot dia tengah panas. Itu yang budak2 KJ sedang berkata sesama mereka.

Adakah Khairy dapat jadi Pengerusi mana-mana Suruhanjaya atau badan berkanun?

Pengerusi Persatuan Peladang atau Nelayan pun dia tak dapat. 

Jadi .... apa Khairy dapat dari pelaburan berjuta-juta ringgit, penat lelah kempen, dan cantas mencantas hingga musuh dia ada sana sini, dan dia adalah manusia yang paling dibenci di Malaysia?

Mesti ada sesuatu yang dia dapat. Kalau tidak dapat apa-apa, Khairy pastinya adalah hasil keluaran Oxford yang paling bodoh dalam sejarah Universiti of Exford hingga mengalahkan watak Mr Bean.

Oh sorry ... kami lupa pulak. Ada ...

Khairy dapat sesuatu dari Google. Mereka letakkan dia sebagai Beruk paling popular dalam dunia ...Kah kah kah ... Ha ha ha ...Berok paling popular.

Pencen dan lari keluar negaralah sebelum kamu terus diketawakan lagi. He he he ...

7 comments:

bakri said...

Google beruk ni muka lebih tebal dari kulit baa alip baa yaa. Dia nak guna position UMNO youth head to get a cabinet post supaya dia boleh continue merembat harta rakyat lagi. Najib is not stupid and he cannot con Najib into giving him what he wants. Google beruk ni tak ambil pusing sumber kekayaan dia sama ada datang dari sumber haram ataupun halal—janji ada masyuuk saja.

Google beruk ni beruk makye (kata orang utara). Tembelang google beruk ni dah pecah. Takde orang nak percaya dia lagi

Daulah-alWatan said...

Salam Bro,
Mohon link ke blog tuan.
Mohon berkongsi perjuangan.
TQ, salam.

Laksamana Bentan said...

Salam bro.
Mohon link ke blog tuan untuk berkongsi perjuangan.
tq

Anonymous said...

Mana tiada. Dia ada 200 juta saham ECM Libra walaupun UNEMPLOYED! The riches son in law in the world I think.

There is no room for him in Malaysia except if he moves around with sleepy head, kaliUlar, Brendan Pereira and dother Singapore operatives.

bRAVEhEART said...

Aaiiii! KJ boleh jadi pengerusi JK Surau atau PIBG kalau dia berusaha bersungguh-sungguh dengan penuh rela dan janjikan khidmat yang jujur telus dan tidak berbelit-belit.

Anonymous said...

Dia tak dapat apa-apa sebagai Ketua Permuda , dapat musuh dan kebencian adalah . Tapi kena ingat bukan itu matlamat dia , Dia nak Kuasa , sebab tu nak jadi Ketua Pemuda.Setakat habis duit juta-jutaan tu dia tak heran,sebab dalam kantung masih ada bilion-bilionan.

Anonymous said...

relaks la bro...mcm la tuan punya blog ni baguih sgt...mengumpat dan memburukkan sesama Islam...memang tempatnya di syurga...continue la memburukkan KJ...confirm u masuk syurga...