Tuesday, December 8, 2009

Apa punya lobi cuma satu pertiga saja mai?


Sambil minum air dan menikmati nyaman udara di kompleks berehat di Genting Sampa, saya duduk ketawa seorang diri membaca SMS kawan-kawan yang berada di Seminar.

Kita dah tau dah KJ nak guna Seminar tu untuk lobi dirinya naik jadi Menteri. Dia sudah panggil KP2 dari Bahagian dan Negeri untuk satu sesi brainstorming. Konon untuk menguatkan pergerakan Pemuda.

Memang Pemuda banyak perlu diperbaiki. Siapa tak tau Pemuda lani serupa gay. Pondan Jalan Tunku Abdul Rahman lagi berani. Salah usik, dia belasah kamu. Pemuda kena maki asyik "sabar, sabar ..." jawab pun takut. Ada pula KP negeri kata susah nak ambilalih balik Selangor? Pelior dia tu ada ka? Kita dengar sana sini problem di negeri2.

Inilah jadinya bila main suka letak orang dia aja sana sini. Pasal nak pertahankan kuasa dan pengaruh di peringkat negeri, perlantikan yang KJ buat untuk mengetuai Pemuda negeri hanya orang-orang dia. Patutnya dia cari dari mereka yang dapat sokongan lain2 KP Bahagian dalam negeri tu.

Taulah budak2 KJ macam mana. Macam tu blogger Setiakawan macam tulah orang2 KJ. Deskripsi budak2 KJ semua pejenis bodoh-bodoh bigau yang akan dengar dan akur saja cakap dia. Semua jenis mengampu dan membodek. Kj best, Kj hebat, Kj ini dan itu. Meluat orang baca blog depa budak2 dah beli belaka. >

Tak mau KJ ambik yang cerdik skit. Takut dia orang lawan dia cakap. Soooo insecure!!!

KJ telah disuruh Najib untuk satu padukan dan mengemaskinikan jentera Pemuda. Dia sendiri tak bersikap demikian. Penyatuan mesti dari atas ke bawah maknanya "Top bottom." Bila KJ sendiri tunjuk masih dok main politik, siapa nak percaya dan sokong dia. Budak2 Mukhriz dan Khir Toyo boleh bersatu dan bekerjasama sesama mereka tetapi susah mereka nak bersama KJ dengan hati dia masih busuk macam babi.

Hahahaha ... itu yang hanya satu pertiga datang ke Janda Baik. Sokongan taik kucing aja.

Tak ada erti KJ nak bawa Zahid Hamidi dengan hanya satu pertiga mai. Lagi bodoh kalau dia orang percaya ikrar Zahid akan naikkan KJ Menteri dalam seminit lepas dilantik PM kelak.

Zahid bukan PM material. Dia tak impress orang lama-lama atau Elders of UMNO. Harap popular saja tak cukup jadi PM. Satu lagi dia kuat janji dan kasi sedap hati orang. Selalu mungkir dan tak kota kata.

Ini cuma usaha Zahid nak dapatkan sokongan lapisan Pemuda yang ada untuk sokongan masa depan. Kita tau pasal apa Zahid sokong. Zahid dan Khairy senasib. Dua-dua Ketua Pemuda yang tak diberi jadi Menteri.

Apa yang Zahid katakan sebenarnya seolah-olah dia melobi secara terbuka dan memberi tekanan kepada PM memilih KJ masuk kabinet. Orang lain bising takpa, ini dia dalam Kebinet Najib nak persoal ruang kuasa yang budi bicara pada PM. Kalau saya Najib, saya mesti marah pada Zahid. Ini dah lawan taukeh.

Najib dah letakan KPI untuk semua. Kalau dia ketepikan KPI tersebut, dia malu nanti. Orang akan hilang percaya pada dia.

Apa baiknya KPI Khairy jika Pemuda masih berpecahbelah dan semua tempat jentera tak jalan? Sampai pengurusan mana-mana Bahagian dan Negeri UMNO tak mahu ambil Pemuda menganggotai jawatankausa. Tak harap lagi pada Pemuda!!!!!

Baru tanggungjawab wakil rakyat dan Ketua Pemuda, KJ sudah tak boleh urus. Jadi Menteri apa lagi.

Tradisi UMNO adalah siapa yang tergila-gila mengejat jawatan akan hancur kerjayanya. Dalam KJ idolakan Anwar, tak ka dia belajar dari Anwar? UMNO hanya kasi jawatan, kuasa dan tanggungjwab pada mereka yang kerja dengan ikhlas. Tak ada short cut. Cara KJ yang pelahap dan gelojoh mahukan kuasa, harta dan betina tak akan diterima orang tua2. Dia sedia lakukan apa saja hingga memperhebatkan politik tikam menikam dan cantas mencantas melebihi yang pernah berlaku.

Tunggu masa mampuslah dia.

Woi ... sedapnya teh taruk madu yang kita beli di kaki bukit Genting. Power!!!!

2 comments:

ajijasin said...

salam alaikum...

si zahid hamidi lepas ni...
boleyyy kasi potong kapara dari kerusi NAIB PRESIDEN...
sama sama dgn MENANTU BAPAK dari kerusi KETUA PEMUDA...

ni semua makhluk2 tak tau dek untung...
tak sedar diri...
dorang ingat dah dapat duduk kerusi empuk2...
dah boleyyy JADI MAHARAJA...
KEPALA BAPAK DIA...

DASAR LUPA DIRI...
DORANG KENA INGAT...
SETIAP 3 @ 5 TAHUN SEKALI...
NASIB DORANG DITENTU ORG2 YG KAT BAWAH NI...

menantu bapak ni memang berangan2 besao nak jadi menteri...
lepas tu nak jadi timbalan perdana menteri...
lepas tu nak jadi perdana menteri...
puaaaaaaahhhhhh.....
bukan main besao angan2...
kalo perangai pe'el
tonggang langgang macam sampah hanyut...
ada hati niat nak jadi PM.....

mintak2 Allah Taala jauhkn makhluk sekor ni dari jadi PM...
apalagi MENTERI...
HANCUR LODOHHHHHHHHH MALAYSIA NI DORANG PELANYAKKKKK....

Anonymous said...

itulah tak bijak jugak kj ni, yang kelakarnya.. setiausaha pemuda umno malaysia, si megat yang tak pandai buat kerja, bukan pemikir, pemalas dan mamat play safe tu?lagilah jahanam pemuda umno ni...busuk kj kerana pegawai.. alahai anak omak..